Mina två filtar

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Lilla Hjulet har tvingats fly med sin moster från kriget i sitt hemland till ett annat land. Allt i det nya landet känns kallt och främmande. Lilla Hjulet vill bara gömma sig under sin älskade "gamla filt", som är vävd av minnen hemifrån och av tankarna på hur det varit. Men så en dag möter hon en flicka i parken som skrattar med henne och leker med henne. Och så småningom börjar Lilla Hjulet väva en ny filt av vänskap, nya ord och nya minnen. En vacker och gripande bok om det svåra i att komma till en främmande kultur med ett främmande språk, men också om begynnande vänskap mellan barn från olika bakgrunder och att finna sig själv igen. Med sina symbolladdade ord, bilder och färger är det en bok som kan läsas på flera sätt och leda till många samtal.

Irena Koboldär född i en bergsby i Österrike och har som vuxen bott i flera länder, men i mer än halva sitt liv har hon haft sitt hem i Australien. Hon är fascinerad av olika språk och kulturer och arbetar nu som lärare i ökentrakterna i Norra territoriet, där hon undervisar barn ur den australiska urbefolkningen. Hon inspirerades att skriva "Mina två filtar" av sin egen dotters vänskap med en flicka från Sudan. Freya Blackwood föddes i Edinburgh i Skottland men växte upp i New South Wales i Australien. Hennes föräldrar, som var målare och arkitekt, uppmuntrade henne tidigt att teckna. Hon arbetade i flera år i filmbranschen i Australien och Nya Zeeland, men har sedan illustrerat en rad barnböcker, varav flera prisbelönats. Mina två filtar valdes till Årets bilderbok 2015 av The Children's Book Council of Australia.

6-9 år.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

al-Battaniyatan al-khassatan bi

Utgivningstid

Sidantal

30

Förlag

Översättare

Illustratör

Lisätietoja

[översättning från svenska till arabiska: Mohammed Abu Ramela & Mohammed Abdelhady]

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

30

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör