Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det förflutnas skuggor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Hur snabbt du än springer kan du aldrig fly från ditt förflutna.

En ung kvinna försvinner från sin lägenhet i Chicago utan ett spår. Bland ägodelarna hon lämnar efter sig finns ett brev, och när hennes vän och rumskamrat Quinn Collins läser det börjar hon inse att Esther Vaughan inte är den hon trott.

Samtidigt dyker en kvinna upp på ett kafé i en liten hamnstad i närheten. Där jobbar diskaren Alex Gallo, en artonåring som genast dras till den vackra och hemlighetsfulla främlingen. Men det som börjar som en oskyldig förälskelse blir snart till något mörkare och farligare än Alex kunnat ana.

Det förflutnas skuggor är en nervkittlande thriller om svek och besatthet – skriven av spänningsmästaren Mary Kubica.

(Harper Collins Nordic)

- - -

När Quinn vaknar efter en tuff utekväll är hennes rumskompis Esther försvunnen från deras lägenhet i Chicago. Intensivt söker Quinn svar på var Esther har tagit vägen. När hon letar igenom Quinns rum i jakt på ledtrådar hittar hon brev som får henne att börja tvivla på att hon verkligen kände Esther så väl som hon trodde Samtidigt, i en liten hamnstad någon timma utanför Chicago, dyker en mystisk och vacker kvinna upp på ett kafé där 18-årige Alex jobbar som diskare. Han blir förälskad i kvinnan och dras snabbt in i händelser som är betydligt mer obehagliga än han någonsin kunnat föreställa sig. Quinns allt mer desperata sökande efter Esther och Alex växande dragning till den främmande kvinna han inte kan motstå att vara nära vävs effektfullt ihop av Kubica som visar att hur snabbt man än springer kan man aldrig komma undan sina mörka hemligheter från det förflutna.

Mary Kubica har skrivit bästsäljaren The Good Girl, som blivit en stor internationell succé. Hon har en kandidatexamen i historia och amerikansk litteratur från Miami University i Oxford, Ohio. Hon bor utanför Chicago med sin man och sina två barn.

(BTJ)

Personer, aktörer

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

don't you cry

Utgivningstid

Sidantal

334

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

351

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk