Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Även vilda hundar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

John Rebus är inte pensionärstypen. Han är inte särskilt förtjust i hobbies, semestrar eller renoveringsprojekt. Han har polisyrket i blodet.

Så när kriminalinspektör Siobhan Clarke ber om hans hjälp i en utredning tvekar Rebus inte länge innan han tackar ja. Clarke har utrett en framstående advokats död, vars kropp hittades tillsammans med ett hotfullt meddelande. På andra sidan Edinburgh har Big Ger Cafferty – Rebus långvariga ärkefiende – tagit emot ett identiskt meddelande och en kula genom sitt fönster.

Nu är det upp till Clarke och Rebus att lägga ihop pusselbitarna och sätta fast mördaren.


Även vilda hundar är den tjugonde boken om John Rebus.

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd världen över för sin romanserie om kommissarie John Rebus. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Gold Dagger, en CWA Diamond Dagger och en Chandler-Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn.

(Modernista)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

410

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk