Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stendahls syndrom

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är jultider i Jakobstad. Artonåriga Molly har försvunnit. Den pensionerade sjöbevakaren Håkan Stendahl, som har ett förhållande med Mollys mamma, söker efter henne genom den snöfattiga småstaden. Under sina efterforskningar träffar han en del ljusskygga individer och börjar nysta upp Mollys många hemligheter. Snart inser Håkan Stendahl att Mollys öde kan vara långt värre än han anat.

Bröderna Ramstedts debutroman är en spännande berättelse om hur vardagen steg för steg förvandlas till en mardröm som kan sluta riktigt illa. Också för Stendahl själv.

Janne och Johnny Ramstedt är födda i Jakobstad 1980. De bor sedan många år i Åbo där de arbetar som serietecknare. Stendahls syndrom prisbelönades i en kriminalromantävling arrangerad av Scriptum, Svensk-Österbottniska Samfundet, Vasabladet och Österbottens Tidning.

(Scriptum)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

204

Förlag

Språk