Draktänderna ; Tordönsdrakens undergång

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Privatdetektiven Franka är en smart, handlingskraftig och orädd ung kvinna, som löser mysterier och bekämpar brott. Serien startade 1974 och skrivs och tecknas av den nederländske serieskaparen Henk Kuijpers. Den första delen av Frankas samlade äventyr innehåller albumen Draktänderna och Tordönsdrakens undergång. De båda albumen bildar ett långt, sammanhängande äventyr, som börjar i Amsterdam men snart leder vidare via London och Venedig till det legendariska Drakberget på en ö i Sydkinesiska sjön.
Det första albumet (då med titeln Draktanden) gavs ut på svenska 1984, men då fortsättningen var färdigtecknad hade Semic lagt ned utgivningen. Men nu, dryga 30 år senare, gör Franka comeback på den svenska seriescenen, och Cobolt tar vid där den tidigare utgivningen stoppade. Den nya samlingsutgåvan av Franka produceras i samarbete med seriens tecknare Henk Kuijpers, och boken innehåller ett bonuskapitel med bakgrundsmaterial hämtat ur hans privata arkiv.

(Cobolt)

Del 1 : Draktänderna ; Del 2 : Tordönsdrakens undergång.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

128

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Draktänderna även utgiven med titeln: Draktanden.