Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Från Döda fallet till Ales stenar

Typ
samlingsverk
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Visste du att Sverige är fullt av spöken? Över hela landet finns det platser där det händer saker vi helt enkelt inte kan förklara. Den här boken berättar om flera av de platserna. Följ med till Ales stenar i Skåne där vikingakungen Ale fortfarande härskar, och åker du till Döda fallet i Jämtland får du se upp för Vildhussen, som var den som stoppade vattenflödet så att fallet numera är helt uttorkat. Och kom ihåg att se dig över axeln om du besöker Falks grav i Västergötland. Man vet aldrig vad som lurar vid en gammal gravmitt i skogen där det alltid ligger färska blommor...

Den här boken berättar om tio av Sveriges mest läskiga, mystiska och oförklarliga platser. Till varje kapitel hör en spökhistoria som kanske eller kanske inte är sann. Vågar du besöka platserna med (spök)historia?

(Opal)

9-12 år.
Konkreta platser för händelserna
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
platser med (spök)historia
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
90
Förlag
Språk
Illustratör
Lisätietoja
Text: Lena Arro ; bild: Filippo Vanzo.