Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Band

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Band är berättelsen om ett äktenskap. Likt många andra äktenskap har det utsatts för påfrestningar, för slitningar, för rutinernas tunga börda. Ändå har det klarat sig intakt. Eller så förefaller det vara. På ytan är sprickan i Vanda och Aldos äktenskap historia, den inträffade för många år sedan, men om någon tittar tillräckligt nära syns klyftorna och skiljelinjerna tydligt. Deras äktenskap är som en sprucken vas som kan gå sönder vid den mildaste beröring. Eller kanske har det redan gått i tusen bitar, något ingen är villig att erkänna.

Domenico Starnones Band är en mäktig roman om relationer, familj, kärlek och de ofrånkomliga konsekvenserna av en människas handlingar. Domenico är känd som en skicklig stilist och älskad för sina begåvade berättelser, och har förärats Italiens mest prestigefyllda litteraturpris Stregapriset (Premio Strega). Han är gift med översättaren Anita Raja och bor i Rom.

Band fick The Bridge Prize för bästa roman 2015.

(Bazar)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

191

Förlag

Språk

Namn

Första publikation

ja

Namn

Utgivningstid

Sidantal

173

Förlag

Språk

Översättare