Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jordens arvingar

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den efterlängtade fortsättningen på Katedralen vid havet!

Arnau Estanyol har vuxit upp till en förmögen och väl ansedd medborgare i Barcelona. Han har tagit den föräldralöse Hugo Llor under sina vingar och satt honom i lära på ett av Barcelonas stora skeppsvarv. Hugos största önskan är att bli skeppsbyggare, men då måste han börja allra nederst i hierarkin: han bär järnkulan som är fastsatt vid kedjan som fängslar den tillfångatagne skeppsbyggaren från Genua.

En dag ringer stadens alla kyrkklockor och invånarna nås av beskedet att den gamle kungen har dött. Då sonen övertar tronen får det stora konsekvenser för alla, även för Arnau och Hugo.

Jordens arvingar är en storslagen roman om kärlek och drömmar, om svek, missunnsamhet, makt och girighet, och inte minst om det färgstarka livet i medeltidens Barcelona, den mångfacetterade staden. Det är en fristående fortsättning på Ildefonso Falcones älskade debutroman Katedralen vid havet, som enbart i Sverige har sålt över 100000 exemplar, och över sex miljoner över hela världen.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

941

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

811

Språk

Utgivningstid

Sidantal

811

Förlag

Språk