Sanningen om Hitlers död

Typ

faktaböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Avslöjanden från de hemliga KGB-arkiven

Kunde ryssarna identifiera Hitlers lik efter krigsslutet trots att kroppen blivit bränd? Varför fick Stalin hela världen att felaktigt tro att den tyska diktatorn lyckats fly? Eftersom kroppen inte gick att finna spreds rykten som löpeld och har fram till våra dagar fortsatt att ge näring åt fria fantasier.

Efter två års förhandlingar med de ryska myndigheterna får Jean-Christophe Brisard och Lana Parshina exklusiv tillgång till de hemliga KGB-akterna som belägger Sovjets makalösa jakt på Hitlers kropp. De kommer med ett avslöjande om diktatorns död och vederlägger alla konspirationsteorier som florerat i ämnet. Författarna har också lyckats lokalisera kvarlevorna efter honom – en bit av skallen med spår av den dödliga kulan och en del av käkbenet.

Sanningen om Hitlers död innehåller en ritning över bunkern, flyktplaner och ögonvittnesberättelser om führerns sista dagar.

Jean-Christophe Brisard är utrikesreporter och författare. Han har också gjort ett antal dokumentärer om geopolitik och diktaturer.

Lana Parshina är uppvuxen och utbildad i Moskva. Hon producerar och regisserar biofilmer och tv-program, däribland en dokumentär om Stalins dotter.

(Lind & Co)

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

avslöjanden från de hemliga KGB-arkiven

Utgivningstid

Sidantal

303

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

343

Språk

Översättare