Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bortom Pluto

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bortom Pluto en litterär konstbok fylld av lekfulla utflykter och allvarliga funderingar. Leif Nelson låter bild och text spegla varandra eller ge ömsesidig relief till den s.k. verkligheten.

Leif Nelson tar oss med på en mental rymdfärd där inte ens fantasin sätter några nödvändiga gränser. Humoristiskt, filosofiskt och hela tiden med kulturhistoriska reflexer i backspegeln bjuds läsaren på en färd som sent ska glömmas!Bortom Pluto kan ses som en retrospektiv utställning av Nelsons bildvärld och hans texter följer samma drastiska och vindlande karaktär som i första boken om Den poetiska cykeln (1994).

Leif Nelson är en skånsk kulturprofil med många konstnärliga verksamheter i sitt skapande: Grafiker, målare, tecknare, formgivare och författare som inte minst blivit välkänd genom sina författarporträtt. Bland annat har han arbetat som tidskriftsredaktör för den klassiska Studiekamraten och gjort massor med konstverk i olika tekniker, inte minst är hans grafiska författarporträtt välkända. Han inledde sin artistiska bana som tecknare på tidningen Arbetet i Malmö, 1955, och har från sin utsiktspost i Simrishamn blickat ut över tillvaron med såväl varm humor som etsande mörk skärpa.

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en bild- och sannsaga

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

124

Förlag

Språk