Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Människan är den vackraste staden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

San Francisco är en självutnämnd upptäcktsresande från Afrikas horn, tillfälligt strandsatt i norra Europa. Pengarna är slut och gränserna har stängts. Tillvaron i det nya landet går ut på att hitta ett sätt att ta sig vidare. Till skimret, till Amerika kanske. Vägen, den är också människorna man tyr sig till. Manni som delar ut reklam och är beredd att utplåna sig själv i jakten på papper. Richard före detta Hussein som tror att män i kostym är ute efter honom. Isol med ett vapen i väskan. Madam som sköter om parken på ön efter sin framlidna man. Och Yei, älskade galna Yei, vännen som han tappat bort någonstans på resan och återfinner igen.

Allt är i rörelse, och alla är på sin vakt, jagade rent av. Men av vilka? Lånehajar? Säkerhetstjänsten? Passpolisen? Maskerade svarttuppar som vill återta ön och parken? Sin egen historia? Än sen, säger Yei. Låt demonerna komma.

Det måste finnas något för oss där ute, säger San Francisco, det bara måste.

Sami Said föddes 1979 i Keren, Eritrea, och är uppvuxen på olika ställen, bland annat Göteborg. Said debuterade med "Väldigt sällan fin" (2012) och är nu tillbaka med en mästerlig roman fylld av liv och humor. Vi tvekar inte att kalla den en språklig triumf. Sapeurer från Brazzaville samsas med fascister och asylaktivister i en kalejdoskopisk berättelse om vår tid.

(Natur & Kultur)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

367

Språk