Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kirunamorden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ungdomar försvinner. Kirunapolisen fruktar det värsta. Deras farhågor besannas. En seriemördare går lös.Kriminalinspektörerna Roger Strand och Mona Klingborg trevar länge i mörker trots att den våldsamma mördaren fått polisen i Kiruna att nästan drunkna i ledtrådar. Mördaren leker med dem, men de fortsätter att lägga sitt pussel. De får ett oväntat genombrott, Ett musikintresse verkar vara den felande länken. Det blir en ytterst dramatisk upplösning.

FÖRFATTARPRESENTATION

Författaren heter Per-Erik Mattsson. Kirunamorden är hans debutbok. Den släpptes på marknaden den 30 juli, 2016 och presenterades sedan av författaren på Bokmässan och Bokfestivalen i Kiruna under oktober månad. Per-Erik är född och uppvuxen i Kiruna men bor idag med sin hustru på Öland. Han har haft ett omväxlande liv bl.a. som flygare, ingenjör och som NGO-delegat i FN och har arbetat långa tider utomlands. Per-Erik har skrivit tre romaner varav Kirunamorden är den första roman, som han har låtit gå i tryck. Per-Erik har även skrivit ett antal barnsagor samt en del flyghistoria. Han skriver nu, på begäran, en uppföljare till Kirunamorden, som vi hoppas kunna presentera på Kiruna Bokmässa 2017. Recensionerna för Kirunamorden har varit mycket positiva. .

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

433

Språk