Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tio platser du måste besöka efter min död

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Mia Lindell står i passkontrollen i Kuala Lumpur, Malaysia, långt borta från tryggheten på caféet i det sömniga Klippsund. I sin väska har hon en lista på nio uppdrag som ska bockas av under den långa asienresan. De flesta skulle nog tycka att det var underbart att lämna Sverige på vintern. För Mia är det rena mardrömmen.Under resans gång kommer hon högst motvilligt kastas ut på diverse äventyr och bokstavligen hamna på djupt vatten, men också träffa många oförglömliga personer som får henne att växa som människa. Bland annat en cyklande tysk som tagit sig hela vägen från Berlin, vars leende får henne att bli alldeles varm. Och kanske kommer hon också ett steg närmare sanningen om vad som egentligen hände hennes mamma den där dagen för alla år sedan?

Karin Wallén (född 1973), är uppvuxen i Falun men bor sedan flera år i Stockholm, där hon har sin bas som frilansskribent. Sedan 2007 skriver hon krönikor i varje nummer av Vagabond och 2011 fick hon Sveriges Tidskrifters pris som "Årets Krönikör". Karin har rest i många delar av världen, men framförallt i Sydostasien, där 10 platser du måste besöka efter min död utspelar sig.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

391

Språk

Lisätietoja

Tidigare utgiven som ljudbokserie hos Storytel med titeln Backpacker.