Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Chefen är galen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sebastian Holgersson arbetar som chef i den psykiatriska öppenvården sedan över trettio år. Han har funderingar kring både chefskap och vården de utför. Eftersom han är kritisk tar han en rad initiativ för att berika livet för de som lever med psykiska problem. Han har alltid känt sig mer bekväm bland patienterna än med personalen. För en chef är det både en tillgång och ett problem.

Sebastian ställer frågan till både patienter och personal: Vad längtar du efter? Och så ser han vad de tillsammans kan förändra. Men Sebastian får hybris, han går för långt och flyr då hals över huvud till en fäbod i Dalarna. Där ”vaknar han upp” och anar vad han ställt till med på jobbet.

Han frågar sig själv: Är det möjligt att hoppas på en framtid – även för mig?

Christer Johansson är uppvuxen och bosatt i Ljungskile. Han utbildade sig från början till sjuksköterska och har hela tiden varit intresserad av hur människor hittar sin väg tillbaka eller vidare, trots besvärande psykiskt mående. Han skriver på sin fritid kåserier och reseskildringar. 2014 debuterade han med skrönan På andra sidan drömmarnaoch Cecilia är på väg var hans andra bok, en relationsroman. Den tredje, I skuggan av Nina och Henrik, skildrar hur det är att vara anhörig till någon som har en psykisk sjukdom. Hans fjärde roman heter Chefen är galen.

(Lindelöws)

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

216

Språk