Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En apa i Rågsved

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Utåt sett lever Tess ett perfekt familjeliv. Men inombords känner hon sig känslomässigt kidnappad. Tillsammans med Olof och barnen bor hon i en åtrådd trea på Södermalm, med väggar målade i en kall, ljusblå nyans som Tess hatar.
Någonting har sakta men säkert brutit ned henne. Tess bestämmer sig för att lämna relationen och den trygga tillvaron bakom sig - och ett nytt liv tar vid.
Nyseparerad lämnar Tess Stockholm city, och ett intensivt år av jakt på bekräftelse börjar. Efter en familjefri julafton på rullskridskor i Hollywood, landar hon slutligen i ett brokigt grannskap i Rågsved, långt bort från innerstadens regler och ideal.
En apa i Rågsved är en berättelse om att slå sig fri. En berättelse om att återerövra glädjen och livslusten.

ANNA DAVIDSSON är född 1981. Under namnet »Apan satt i granen« har hon över 30.000 följare på sociala medier, där hon utmanar samhällets ideal och normer, om hur man ska se ut och om vem man borde vara. Hon är ensamstående mamma till tre barn och arbetar som gymnasielärare. En apa i Rågsved är hennes debutroman.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

279

Förlag

Språk