Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jakten på julen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sofia hittade några mynt i fickan på jackan som hon släppte ner i muggen när de passerade. Hon mötte mannens ögon och det var som om han skickade blixtar mot henne, som borrade sig in i hennes inre. Sofias ben blev stela och tunga mot asfalten. Utan förvarning tog han ett stadigt tag om hennes handled och drog henne närmare.Jossan, Sofia, Donya och Priya går i årskurs 6 på Vårbyskolan i Huddinge. Under ett temaarbete i skolan bestämmer de sig för att på egen hand ta reda på julens ursprung. Flickorna ger sig av för att söka svar, men när de blir ombedda att hjälpa en flyktingpojke hamnar de i ett äventyr som de sent kommer att glömma.

Jakten på julen är en spännande, mystisk och stämningsfull julberättelse i 24 delar, som passar både barn och vuxna. Läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton, och följ vännernas äventyr i den kalla vinternatten.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en julberättelse i 24 kapitel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

97

Språk

Illustratör