Zombien i kombin

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I den här sagolikt illustrerade barnboken möter vi den hungriga och ensamma karaktären Zombien och hans strapatser i jakten på mat en jakt som snart visar sig vara minst lika mycket ett sökande efter vänner och inte minst en skola i hur man behåller dem.  På sin stingsliga kombifärd genomgående beskriven i fyndiga rim som små sagoläsare snart lär sig utantill stöter Zombien på Vampyren, en förståndig liten dam som tålmodigt och pedagogiskt guidar den truliga Zombien i sin jakt på föda. Matjakten utvecklas till ett äventyr bland både kossor, hundar, gräs och granar och landar så småningom hos Spöket i gatuköket där allt får ett lyckligt slut med en mätt, glad och kanske även en smula klokare Zombie. 

Stefan Holm är till vardags känd som OS-guldmedaljör i höjdhopp och delegat i Internationella Olympiska Kommittén, men har också författat flertalet böcker under sin karriär. Med Zombien i kombin debuterar han nu som barnboksförfattare. 

Jessica Eriksson är dekan vid Karlstad universitet och har tillsammans med illustratören Wurood Altashat, utbildad bildlärare i Irak, tidigare bland annat givit ut FLAX: en flygande start till språk och kultur i Sverige (Columbus Förlag 2016).  Zombien i kombin är den första av flera planerade böcker i samma serie av trion Altashat/Eriksson/Holm.  

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

32

Språk