Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Morfin & andra noveller

Typ
novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Michail Bulgakovs noveller från sin tid som ung läkare på landsbygden har alla en självbiografisk utgångspunkt. Även novellen »Morfin«, med sina hjärtslitande detaljerade beskrivningar av en läkares morfinmissbruk. Utanför huvudpersonens hopplösa, insnöade tillvaro pågår den ryska revolutionen.

Redan i dessa noveller finns också den gogolska fantasin och den mästerliga egenart som skulle göra Bulgakov världsberömd i och med den postuma romanen Mästaren & Margarita. I de långa novellerna »De ödesdigra äggen« och »En hunds hjärta« utforskas – med all säkerhet på grund av den stalinistiska censuren – den allegorisk-fantastiska stilart som skulle göra Michail Bulgakov till den en av de största författarna i den ryska 1900-talslitteraturen.

Denna utgåva innehåller även de mästerliga satiriska tjugotalsnovellerna »De ödesdigra äggen« och »En hunds hjärta«, samt »En psalm«, som aldrig tidigare utgivits i bokform på svenska.

I översättning och med ett nyskrivet förord av Lars Erik Blomqvist.

(Modernista)
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
366
Förlag
Språk