Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Karma och Jonar - Flykten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

6-9 år. Ronja Rövardotter möter Handbok för superhjältar och Avatar i den storslagna barnboken Karma och Jonar, berättelsen om en elvaårig flicka och en tolvårig pojke i landet Glimeria, och hur de med mod och förslagenhet trotsar hot och faror för att rädda riket.

Glimeria har i tusen år varit ett sagolikt vackert land. Men sedan Stendraken landade i bergen har himlen förmörkats. Allt oftare kommer drakens klipptroll till landets gårdar för att stjäla magisk stjärnglöd som de tar till draken.

De två modiga barnen Karma och Jonar hamnar plötsligt mitt i äventyret. Eftersom deras familjer vägrar att samarbeta får de tillsammans tänka ut en plan för att överlista drakens klipptroll.

Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.

Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.

Klipptrollen är den första boken om Karma och Jonar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

102

Språk