ABC-huset

Typ

bilderböcker
diktsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

Välkommen till ABC-huset. Lär dig alfabetet på ett roligt och fantasifullt sätt. I ABC-huset hälsar vi på hos 29 familjer som alla representerar en bokstav.

Bokstaven B får vi veta mer om i Björns & Beas Bageri. Här ska du leta efter saker som börjar på B. Kanske hittar du en bulle, en biskvi eller en blåbärsbakelse. Ser du en blomma i bilden? Eller en banan?

Varje uppslag innehåller: Ett rim där bokstaven förekommer ofta; en alfabetslinje för att visa var i alfabetet man befinner sig; en ordlista med några av orden som man kan hitta på uppslaget och som uppmuntrar barnet till att leta efter bokstavens ljud. Bokstaven visas både som versal (B) och gemen (b). Gömda bokstäver att leta efter.

Man kan läsa boken från pärm till pärm som en saga, eller stanna upp och upptäcka varje bokstav, själv eller tillsammans med en förälder.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

vi hälsar på hos bokstäverna

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

64

Språk