Ugly

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Privatdeckaren Ugly Mareowl påminner inte så lite om en annan hårdkokt privatsnok, huvudpersonen i sju böcker av Raymond Chandler. Men Ugly är en uggla i vars värld alla huvudroller är vikta åt djur och människorna har förpassats till andraplansfigurer.

Serien handlar om Uglys äventyr på jakt efter en dold sanning, och historien berättas av en uggla som passar för äventyr. Detektiven i den här sortens seriealbum måste vara en sådan uggla. Eller, som Chandler nästan skrev: Längs dessa usla gator måste en uggla gå som inte själv är usel, som varken är besudlad eller rädd.

Joakim Lindengrens underhållande hyllning till den hårdkokta deckarskolan och författare som Raymond Chandler och Dashiell Hammett berättas i stora, färgmättade bilder fyllda med detaljrikedom och visuella referenser. Lindengren (f. 1962) är en svensk serieskapare och illustratör. Sedan debuten 1986 har han bl a gett ut ett tjugotal egna serieböcker, illustrerat barnböcker samt varit huvudtecknare och förläggare av serietidningen Kapten Stofil, forum för Göteborgs första superhjälte.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

60

Förlag

Språk