Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödens flod

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Första boken om kommissarie Cormac Reilly

När Aisling Conroys pojkvän Jack hittats i floden Corribs mörka, iskalla vatten informerar polisen henne om att det var självmord. I ett försök att glömma begraver hon sig i arbete - men efter flera år utomlands återvänder Jacks syster Maude till Irland, och hon är fast besluten att bevisa att Jack mördades. Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen flyttats till Gailway från sin insatsstyrka i Dublin, fått i uppdrag att gräva i ett tjugo år gammalt cold case - en oavsiktlig överdos som dödade Jacks och Maudes drog- och alkoholmissbrukande mor. De andra kommissarierna kopplar Jacks död till hans mors - Cormac är under ökad press att gripa Maude, och det snabbt. Men hans instinkt säger honom att allt inte är som det verkar...

Dödens flod är en spänningsdebut som gräver djupt i Irlands mörka hjärta där desperation, korruption och kriminalitet härjar fritt. En skildring av tillit och svek där den skrivna lagen inte alltid är den enda.

Dervla McTieran föddes i Cork på Irland, men är idag bosatt med sin man och två barn i Perth, Australien. Hon studerade juridik vid National Univeristy of Ireland, Galaway och arbetade tolv år som advokat innan hon flyttade till Australien. Dödens flod är hennes hyllade debutroman.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

380

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk