Samlade spöksagor

Typ

samlingsverk

Beskrivning

En härlig antologi för alla små spök- och monsterdiggare! Ladda upp inför Halloween med lite snälla och mysrysliga berättelser om spöken, olyckliga monster, några häxor och andra vedervärdiga figurer. Läs om när Pelle Svanslös möter ett "spöke" i domkyrkan, eller när Saga Louisa Larsson (Sagasagor) går "Bus eller godis" för första gången.

I Jonna Björnstjernas Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen råkar Lillebror Kanin gå in i helt "fel" del av Sagoskogen, den del han lovat sina föräldrar att aldrig någonsin besöka... Och till "fel hus" promenerar även den lilla orädda flickan i Kicki Stridhs berättelse Det hemska spökhuset, med suveränt härliga häxor och monster illustrerade av favoriten Eva Eriksson.

Här finns även några av Stina och Carin Wirséns brokiga läskigheter för dem som är lite yngre, men som ändå vill vara med och bli lite, lite skrämda. Men det finns ju faktiskt även snälla spöken, som till exempel Spökhunden som ursprungligen skrevs som en lättläst bok för nybörjarläsarna. Spökhunden i Mystiska skolan är inte alls farlig. Den vill inte skrämmas utan bara hjälpa till så att ingen olycka händer. I denna version är uppslagen omgjorda för att passa för högläsning.

I Samlade spöksagor hittar du, förutom en mysig blandning av småruggiga berättelser, även spöklekar, monstergåtor och några barnvänliga recept på läskigheter att bjuda på i höstmörkret.

Innehåll:
Den underbara familjen Kanin och monstret i skogen
Det hemska spökhuset
Läskiga brokiga
Mystiska skolan – spökhunden
Pelle Svanslös och spöket
Sagasagor – godispromenad
Gåtor, lekar och läskiga spökhistorier.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.