Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Visst kan det väl vara så att jag råkade slänga lite mer med benen än jag brukar i förmiddags när jag mötte Harald i trappan till bibliotekets facklitterära avdelning, men att därmed påstå att jag medvetet satte krokben för honom är att gravt överdriva min skuld i det hela."
Efter en incident på jobbet tvingas Nea ta semester från stadsbiblioteket i Älvskoga. Dessutom kräver hennes chef att hon ska gå i terapi en samtalsgrupp för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång. Neas liv har visserligen varit mörkare sedan cockerspanieln Charlotte Brontë gick bort, men att älta det flera gånger i veckan tillsammans med främlingar kan väl knappast göra saken bättre?

Till en början tampas Nea med hur hon ska hantera de andra i gruppen, i synnerhet Bix, mannen som doftar hö, som inte kan sitta still och som upptar en allt större del av hennes tankar. Men efterhand börjar den slutna Nea öppna sig och släppa fram känslor hon tidigare tryckt undan. Plötsligt är inget sig likt.

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång är en oemotståndlig feelgoodroman med skruvad humor, en berättelse om att vara annorlunda och lära sig omfamna det, om djur och sorg och om hur pirrande kärlek och vänskap kan förändra allt.

Maja Willander skriver på ett annorlunda och finurligt sätt med glimten i ögat. Hon har lyckats se det stora i det lilla.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

287

Språk

Serie