Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Filip och skuggan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En elektronisk studie-hjälpare, studietekniker, artificiell intelligens, datasäkerhet och hur våra liv påverkas av mobiltelefonerna är den lättlästa bokens teman.

Filip har spelat huvudrollen i flera tidigare böcker. Här står Filip inför ett val – att lära sig att studera bättre i skolan eller få dåliga betyg. Han väljer att använda en app, som ska hjälpa honom att blir effektivare, men snart tar appen över all hans tid. Appen väcker också Filip mitt i natten och kräver uppmärksamhet dygnet runt. Då Filips bästa vän Greger hamnar på sjukhus måste han ta ett viktigt beslut.

En viktig lättläst bok för studiehandledare, lärare och elever och alla som vill lära sig att studera bättre. Lämplig även som diskussionsunderlag om vänskap, användning av moderna teknologier och ansvar för egna studier för grupper.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

47

Förlag

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Nivå 2 Lättare