Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vingklippt längtan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Spegeln är hård och kall, skoningslös. Tjejen i spegeln är liten och rädd. Men mest ful. Ful och äcklig. Det är faktiskt inte konstigt att hon är mobbad. Luna stirrar äcklat på den fula tjejen som står där och möter hennes blick under en taggig lugg i kopparton. Blek hud täckt av röda märken efter fräknar och finnar. Och ärr. En kropp som är alldeles för tjock och som luktar illa. Det är vad hon ser i spegeln. Det är vad de säger till henne. Hon är ful och helt enkelt värdelös. En nolla som dessutom är tjock, äcklig och oduglig."

Luna går sista terminen i nian och nästan allt känns nattsvart. Det är tre år sedan bästa kompisen Hanna flyttade till Stockholm. Men inte nog med att Luna inte har sin bästa kompis kvar i klassen, hon har ingen kompis! Hon blir både mobbad och utfryst. De enda ljusglimtarna är Bosse, hennes älskade hund och Anton, killen i klassen som Luna är hemligt kär i.

Men ljusglimtarna räcker inte för att mota bort all ångest. I ett försök att ta bort det onda inombords skär hon sig. Det hjälper för stunden, ändå blir allt värre. Och så en dag försvinner Bosse.

Vingklippt längtan riktar sig till ungdomar, anhöriga och skolpersonal.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

459

Språk