Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Performance

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På ett berg ovanför Los Angeles, med utsikt over Stilla havet ska en ny spektakulär konstplats invigas. Den svenska konstnären Johanna har fått fria händer att skapa ett verk som blir det första att visas där. Hon kommer till Los Angeles med dubbla känslor.

Det är ett mycket välbetalt uppdrag, men projektbeskrivningen är vag gör vad du vill och hon känner en ambivalens inför det miljardärspar som gjort detta möjligt.Under några febriga veckor driver hon omkring i West Lake och Glendale på jakt efter riktning, hur ska hon skapa något konstnärligt självständigt och samtidigt kunna försvara att hon alls tackat ja till uppdraget.

Gradvis inser hon att den dokumentära konst hon gör måste handla om dem som gett henne uppdraget. Performance är en roman om konst och pengar, om makt och kontroll.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

167

Språk