Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

23

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Allt har lett fram till detta. Det är den 23:e maj, lördagen innan Memorial day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krisläge.

Hundratals människor har lagts in på sjukhus med influensaliknande symptom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frågan kvarstår, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver; vem skulle vinna på en massförgiftning av denna lilla stad?

Samtidigt ställs polisdetektiven Barry Duckworth inför ett annat problem. En student på den lokala universitetet har dödats och han känner igen mördaren metoder. De för tankarna tillbaka till det olösta mordet på två kvinnor i staden.

Plötsligt börjar kopplingen mellan den senaste månadens bisarra händelser klarna. Blodiga skyltdockor som hittats i Pariserhjulets vagn nummer 23, en kraftigt övertänd buss med nummer 23 därbak, samma nummer som på tröjan av en man som anklagats för övergrepp.

Siffran är helt klart kopplad till motivet, för att skada invånarna i Promise Falls och sökandet efter sambandet kommer att föra detektiv Duckworth närmare döden än han någonsin varit förr.

Linwood Barclay är bosatt i Kanada och arbetade som journalist innan han slog igenom som författare 2007. Sedan dess har han gett ut en lång rad prisbelönta spänningsromaner.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

462

Språk

Översättare

Lisätietoja

Fristående fortsättning på verket Lögnen.