Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Roger och Rebecka

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den blev så kort, Vajletts och Ruts gnistrande tid tillsammans. Sedan Roger kom måste hemligheten behållas, till varje pris. Annars kan Rut förlora sonen, och Vajlett sitt arbete.

Roger trivs inte i byn, men så kommer Ingeborg, och hennes dotter Rebecka, tillbaka. Ingeborg, som enligt byhistorien gått ner sig på Ingeborgsmyran. Sanningen är att hon blev gravid och ivägkörd av sin far, men nu är han död och hon återvänder.

Rebecka blir Rogers vän. De är de enda i byn som saknar syskon och pappor. I skolan regerar magister Forsberg. Han är intresserad av Vajlett och skulle kunna avslöja Vajletts och Ruts kärlekshistoria. Bland byns vuxna är han en självklar aukoritet, men barnen är rädda för honom. Hans undervisningsmetoder är helt annorlunda än Vajletts, men ska hon våga säga ifrån?

Vajlett funderar på att flytta, glömma Rut och de förbjudna känslorna och bli en alldeles vanlig ogift skolfröken igen. Tills en maskeradfest får henne att förstå att vägen tillbaka är stängd.

Karin Alfredsson har varit verksam som journalist i drygt 40 år, bland annat på Aftonbladet och SVT. Hon bokdebuterade 1979 med "Den man älskar agar man", den första debattboken i Sverige om mäns våld mot kvinnor.

2006 fick hon Svenska Deckarakademins debutantpris för "80 grader från varmvattnet." Hösten 2017 gjorde hon comeback efter sex års paus från det skönlitterära skrivandet, med "Skrik tyst så inte grannarna hör", nominerad till Årets bok 2018.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

299

Språk