Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Straffet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hyllad thriller av Islands deckardrottning. En familjetragedi i det förflutna kommer upp till ytan. Nu måste polisen Huldar och barnpsykologen Freyja lösa fallet innan det är för sent.

Tolv år efter mordet på en ung flicka påträffas en nedgrävd tidskapsel i Reykjavik. Den innehåller tio år gamla brev från skolbarn. Men där finns även ett helt annat, osignerat, brev; en lista med initialer på framtida mordoffer.

Kort därefter hittas två stympade händer. Det är tydligt att de avlägsnats medan personen var vid liv, men ändå har polisen inte fått rapporter om någon saknad eller skadad person.

När den första kroppen väl dyker upp följs den snabbt av ytterligare en, och det står klart att brevet i tidskapseln inte är ett barns oskyldiga påhitt...

Polisen Huldar har degraderats på grund av sitt agerande i ett tidigare fall, och det är inte bara i relationen till kollegorna som det skaver. Barnpsykologen Freyja vill inte heller ha med honom att göra, något han försöker reparera genom att koppla in henne i sin nya utredning.

Men när Huldar och Freyja dras allt djupare in i fallet och mördarens mörka värld upptäcker de att inget är som det verkar.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

374

Språk

Namn

Första publikation

ja