Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ett levande vapen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

I alla tider har det funnits brottslingar, och i alla tider har det funnits de som bekämpat brottsligheten och stårr upp för rättvisan. Men aldrig förr har världen haft ett lika mäktigt vapen som gänget på Avdelning 33 på internationella polisen Ipolshögkvarter.

Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt ibland oss.

I Ett levande vapen har en av världens farligaste brottslingar, Papegojan, lyckats storma Brasiliens högsta skyskrapa och tagit gisslan högst upp i byggnaden. Han kräver mångmiljardbelopp, annars så kommer han att spränga hela skyskrapan med gisslan kvar inuti.

Sam och Mästare Ju lyckas ta sig in i Skyskrapan utan att bli upptäckta, men huset är fyllt av tungt beväpnade kriminella och de är nära att dödas innan de ens hunnit till första våningen i byggnaden.

Snart träffar de dock en skräckslagen vaktmästare som hjälper dem att sakta ta sig högre och högre upp i skyskrapan. Men det är något som inte stämmer, och alldeles för sent upptäcker Sam och Mästare Ju det de borde förstått från början. Och då ser allt ut att vara försent!

Böckerna om Kung Pow är fyllda av spännande äventyr och snabb action. Ola Lindholm och Johan Lindqvist har skrivit utifrån vad de själv gillade att läsa när de växte upp. Det är böcker som bjuder på underhållning, fartfyllda scener och action.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

138

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Ola Lindholm, Johan Lindqvist, bild: Kevin Olberg.

Muu tekijä