Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Führerns barnmorska

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

För alla läsare av Tatueraren i Auschwitz: En gripande bladvändare om det absolut värsta en barnmorska kan ställas inför. Anke Hoff skickas till koncentrationsläger efter att ha ertappats med att förlösa en kvinna i Berlins getto.

Tragedierna avlöser varandra i lägret, men Anke gör vad hon kan för att åtminstone mödrarna ska överleva. Ryktet om hennes ovanliga förmågor sprider sig och när Führern väntar barn blir hon tvångskommenderad att ta hand om Eva Braun som lever gömd i bergen. Nedkomsten ställer Anke inför etiska och moraliska konflikter med storpolitiska konsekvenser, som inte underlättas av att hennes hjärta börjar slå för SS-officeren som är satt att övervaka henne. 

FÜHRERNS BARNMORSKA är en lovsång till livet och det under som sker varje gång ett barn kommer till världen. Med passionerad vurm för mänskliga rättigheter och allas lika värde blir det en så stark och spännande berättelse att den inte går att lägga ifrån sig.

MANDY ROBOTHAM< arbetar som barnmorska sedan många år och drivs av en stark kärlek till yrket. Führerns barnmorska är hennes debutroman. Boken har fått skyhöga betyg på internationella läsforum och blivit en USA Today-bästsäljare.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

355

Språk