Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Änkan som vägrade dö

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En underhållande släktsaga från en annan del av världen. Somlata är ung när hon gifter in sig i en fin bengalisk familj. Hela släkten Mitra bor i ett stort vackert hus, och för attupprätthålla sin lyxiga standard säljer de av sitt guld och sina ägodelar enefter en.

När den bitska matriarken Pishma plötsligt dör är Somlata den som hittar henne. På något märkligt vis verkar den döda tala till henne ochberätta i förtroende var hennes skattkista finns gömd. Hon kräver också attSomlata ska gömma guldet för resten av släkten. Och trots att Pishma är dödverkar det som om hon ändå fortsätter styra släkten från andra sidan.

Hemligheter kommer upp till ytan, festmåltider blir på oväntade sätt förstörda,inget går familjens väg. Och när de nästan har blivit bankrutta är det upp tillSomlata att lösa allt. Änkan som vägrade dö är en underhållande kortroman om tre generationer kvinnor i familjen Mitra, en skattkista och en familj på ruinensbrant.

Shirshendu Mukhopadhyay föddes i nuvarande Bangladesh, han är lärare, journalist och författare. Änkan som vägrade dö skrevs ursprungligenpå bengali och är numera en omtyckt klassiker i sitt hemland, den har också filmatiserats.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

185

Språk

Översättare

Lisätietoja

På skyddsomslaget även: Underhållande släktsaga från en annan del av världen.
Översättning från den engelska utgåvan med titeln: The aunt who wouldn't die.