En strumpsaga

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

Hurra! Det är veckans bästa stund för Jan och Stefan - tvätten! De två strumporna imponerar på varandra med sin akrobatik. De snurrar, voltar och hojtar. Och stör. Det tycker i alla fall de andra kläderna i tvättmaskinen. Men varför ska Jan och Stefan bry sig? De har ju varandra och det är allt som betyder något.

Men så försvinner Jan, och Stefan ger sig ut på egen hand. Ett kort, men nära, möte med en röd skjorta, lämnar honom ensam... och rosa!

När han återförenas med Jan, känner Jan inte längre igen honom. Strumporna måste komma på vad det innebär att vara ett par, trots att en har förändrats.

En strumpsaga är en existentiell saga om vänskap och identitet som kommer att roa såväl barn som vuxna. Boken ges ut i samband med Världsdagen för Downs syndrom den 21 mars. Det är då vi hyllar olikheter genom att rocka sockorna!
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

27

Språk

Översättare

Lisätietoja

Hål på omslaget.

Muu tekijä