Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nationen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På dansgolvet på studentnationen Västra Nylands Nation i Helsingfors trängs Astrid, Saga och Mikael.

Astrid bor praktiskt taget här, för henne betyder nationen allt och hon är redo att torka upp gulisarna spyor för att en dag bli ordförande.

Saga är egentligen alldeles för gammal, en dinosaurie som vuxit fast i den ölluktande inredningen. Hon är lite för tjock, fattig och full medan hennes vänner pysslar blöjtårtor inför ännu en babyshower utanför stan.

Mikael hör egentligen hemma på handbollsplanen men om man studerar måsta man festa, eller? När hans dröm om Bundesligan går i kras tappar han greppet och hans beteende får oanade konsekvenser.

Nationen är en grundkurs i studieliv för den som ännu har alla fester framför sig, eller en nostalgitripp för den som inte längre är tvungen att panta flaskor för att ha råd med cigg.

Michaela von Kügelgen beskriver de galna festerna, vänskapsbanden och hjärtesorgerna med värme, humor och kärlek i denna underhållande feelgood-roman om studielivet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en underhållningsroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

300

Språk