Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Silver

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Fyra flickkvinnor glider mellan tillvaron i Corollan på väg på hemmafest, och vuxenlivet där de tvingas ta ansvar för sina handlingar. Huvudpersonen Silver har flyttat bort från byn, till en stad hon inte känner till. Hon borde leva ”det nya livet” men allt känns tomt.

I den nya staden finns universitetet, ett tomt kylskåp och Tuukka som sitter på en inglasad balkong uppe på tionde våningen. Kvar i byn finns träsket och det onda samvetet. I byn finns också Cami. De har delat det viktigaste sedan de var små, tillsammans med Senja som är alldeles för bra för dem och Maya som gör allting till en tävling.

Silver är en träffsäker roman om att lösgöra sig från en grupp och för första gången få syn på sig själv. Hanna Ylöstalo skriver trovärdigt om flickgäng, vänskap och att lämna landsbygden och sin barndom. Frågor om klasstillhörighet och Silvers ursprung löper som ett dovt stråk genom historien.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

118

Språk