Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Att spegla sig i någon annans vatten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Att spegla sig i någon annans vatten är en fortsättning på det skoningslösa självbiografiska projekt som Helena Österlund inledde med romanen Min sårbara kropp, 2019.

"En rak, detaljerad och naken skildring av att gå sönder fullständigt" skrev Jenny Aschenbrenner i SvD. Och även nu är bekännelsen, och granskningen av det egna begäret, rå och oförställd; för att förstå sig själv som sexuell varelse går Österlund in i en omfattande undersökning av myten om sirenen, och använder konstnären Sara-Vide Ericsons målningar för att komma nära sig själv.

Det blir, precis som förra gången, en berättelse om ensamhet, längtan och olycklig kärlek.

Helena Österlund belönades med Borås tidnings debutantpris för Ordet och Färgerna, 2010. Hennes första pjäs, Sätt kronan på mitt huvud, har nyligen spelats på scener i Stockholm. Min sårbara kropp, romanen från i fjol, finns tillgänglig i pocket.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

294

Språk