Landet som icke är

Typ

diktsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jag klev in i spegelblänket "Vart är jag på väg?" sa jag och katten spann till svar: "Du färdas mot ett land som ingen känner."

Edith följer ett nystan av finaste silvertråd. Tråden leder henne till en spegel, och till Lyckokatten med guldgul päls. Spegeln är en port till en vidunderlig värld full av rum att leka i.

Där träffar Edith en systersjäl och i deras trädgård blir skrattet till fjärilar. Men de tvingas också spela tärning med den rysliga Tärningskasterskan.

Landet som icke är är en av de sista dikterna som den världsberömda poeten Edith Södergran hann skriva innan hon dog för ett sekel sedan. Författaren Kristina Sigunsdotter och illustratören Clara Dackenberg har tillsammans skapat ett poetiskt och färgsprakande verk som utgår från Södergrans liv och dikter.

Landet som icke är är en hommage till Edith Södergran och samtidigt en blinkning till klassiker som Astrid Lindgrens Allrakäraste syster, C. S. Lewis Berättelsen om Narnia och Lewis Carrolls Alice i Underlandet.

En bok för läsare i alla åldrar som vill förundras över fantasins och vänskapens kraft.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

86

Förlag

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Boken är baserad på poeten Edith Södergrans liv, dikter och brev.
Text: Kristina Sigunsdotter ; illustration: Clara Dackenberg.