Världar under vatten

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Efter 2017 års Augustnominerade Anrop från inre rymden är Elin Nilsson tillbaka med en ny novellsamling där hon med absolut gehör och språklig fingertoppskänsla gestaltar skeenden i gränslandet mellan barndom och tonår. Om kärlek och vänskap, konflikter och lojaliteter, skam och makt. Kort sagt om livet och dess möjligheter och utmaningar. Och med relationer som förändras som en röd tråd i novellsamlingen.

I Flax, flax, flax kommer Aleks hem från semestern och inser att hans bästa kompis blivit tillsammans med tjejen han är förälskad i. I Hundra sjutton noll blandas magi och realism när Tilda får oväntad hjälp att bearbeta känslorna efter att ha blivit sviken av sin bästa vän. I Häxans hus försöker Frans hantera föräldrarnas separation under några sommardagar hos morfadern.

Lättlästa noveller med stort psykologiskt djup. Gripande och spännande berättelser som stannar kvar hos läsaren långt efteråt.

Efter att ha läst dessa berättelser kvarstår en känsla av hopp. Det finns en väg ut ur de flesta problem livet serverar, även om det kanske inte alltid är lätt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

175

Förlag

Språk