Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Blodsband

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Fyra unga män avslutar sin militärtjänst med ett fylleslag på en Finlandsfärja en fest som slutar med ett brutalt brott. Tjugofem år senare sker ett mord i Stockholm. Utredningen leds av kriminalkommissarie Martin Jacobsson och de unga kriminalinspektörerna Oscar Bodfält och Sasha Blagojevic, som lärde känna varandra redan första dagen på Polishögskolan.

Utredningen går fort framåt. Mycket pekar åt samma håll, både den tekniska bevisningen och ett tydligt motiv. Ganska snabbt är man säker på att hittat gärningsmannen. Men när ett nytt mord sker börjar polisen tvivla. Är man verkligen inne på rätt spår?

Blodsband är den första delen i serien om polisinspektörerna Oscar Bodfält och Sasha Blagojevic vid Stockholmspolisen. Det är en klassisk polisroman med karaktärer man gärna vill träffa igen.  

EDVARD FENVIK har tidigare arbetat som jurist men är nu författare på heltid. Han bor strax utanför Stockholm och Blodsband är hans debutroman.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

413

Förlag

Språk