Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nattexpressen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

9-12 år.

Danjas mormor bor i ett gammalt stationshus vid ett övergivet tågspår. Varje december bor Danja his mormor tillsammans med mamma, pappa och storasyster Nanda. Danjas mormor är gammal, och har en sektretär med spännande saker i, men hon är ibland glömsk och säger konstiga saker.

En natt väcks Danja av ljudet av ett tåg. Tåget heter Nattexpressen och det tar med Danja på ett magiskt, hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. Men vem kan hon egentligen lita på? Och vart har mormor tagit vägen?

Karin Erlandsson har skrivit en fantasispäckad adventsbok i 24 kapitel. Perfekt för högläsning, eller att läsa själv, varje dag fram till jul. Boken är illustrerad av Peter Bergting.

Karin Erlandsson har, sedan debuten 2014, gett ut tio böcker i olika genrer. Hennes äventyrsserie Legenden om ögonstenen har hyllats och älskats av såväl kritiker som läsare. Peter Bergting är en av Sveriges mest etablerade tecknare och fantasyillustratörer. Han har illustrerat och gjort omslag till mängder av böcker för barn, unga och vuxna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en berättelse i 24 kapitel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

220

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Karin Erlandsson ; illustrationer: Peter Bergting.

Utgivningstid

Sidantal

220

Språk

Översättare

Illustratör