Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Livräddaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Egon, 87 år, och hans vapendragare, Ragnar, lägger sista handen i kyrkan inför Veras begravning påträffar de till sin bestörtning kyrkvaktmästaren död i en av kyrkbänkarna. För att inte äventyra begravningen bestämmer sig Egon lättvindigt för att gömma undan kroppen med Ragnar som motvillig hjälpreda.

Efter begravningskaffet hittar den nyinstallerade kyrkoherden sin kollega död i predikstolen och Skanörspolisen med Mårten Lind i täten får ett nytt fall att lösa.

När sedan en livräddare upptäcker en av ortens mer prominenta invånare död i havet utanför Falsterbo tvingas Mårten återigen samarbeta med Malmökollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck.

Agatha bedriver en egen internutredning för att avslöja Mårtens svartjobb och inkompetens. egon, i sin tur, bestämmer sig på stående fot att hjälpa Mårten att bli av med Agatha, men det visar sig vara lättare sagt än gjort.

Livräddaren är den sjätte och fristående delen i den humoristiska deckarserien Mord i Falsterbo, skriven av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen.

Humor och lättsamt hanterade mord i idyllisk småstadsmiljö är deras signum. I Livräddaren får vi återigen möta alla härliga karaktärer från de tidigare böckerna i serien: Badhytten, Fågelskådaren, Ryttaren, Strandhotellet och Turisten.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

333

Språk

Muu tekijä