Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Systrarna i Auschwitz

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är 1940 och Den slutgiltiga lösningen ska precis inledas. Nazisterna har ockuperat Nederländerna, men motståndet växer och två judiska systrar - Janny och Lien Brilleslijper - riskerar sina liv för att rädda de som jagas genom att inhysa dem i sitt hus, "t Hooge Nest". Huset fungerar som fristad och blir en av de viktigaste platserna i landet för judiska flyktingar.

Men när huset och dess invånare blir förrådda av en granne inleds den mest skräckfyllda tiden i systrarnas liv. Det är början på slutet. Med tyskt nederlag i sikte blir familjen Brilleslijper - tillsammans med Anne Frank och hennes familj - satta på det sista tåget till Auschwitz.

Det som väntar dem där kommer att utmana sustrarna långt bortom mänsklig föreställningsförmåga. De blir fråntagna allt utom sitt mod, sitt motstånd och kärleken till varandra.

Romanen tilldelades 2019 års Opzijpris i Nederländerna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

364

Förlag

Språk