Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Försvararen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En av oss kommer inte leva till trettio.

Det är julaftons kväll när Jasmine Moretti yttrar de ödesdigra orden till sin tvillingbror Nicolas. I morgon fyller de år. Han viftar bort hene, och tillsammans firar de julen inne på pubens toalett med ett par linor kokain, och fortsätter hem till Jasmine.

Ebba Tapper vaknar tidigt på juldagens morgon av att någon envist knackar på dörren. Utanför står den tjusiga advokaten Angela Köhler. Hon har just tagit sig an ett högprofilerat fall som involverar det före detta fotbollsproffset Nicolas Moretti, och nu behöver hon Ebbas hjälp.

Angela ignorerar hennes skenande huvudvärk och slitna uppenbarelse och godtar inte ett nej. Plötsligt är hon, den utfrysta före detta polisen, biträdande jurist i Sveriges just nu hetaste mordfall. Brutalt kastas hon in i ett fall där överväldigande bevis pekar mot deras klient, där hon blir tvungen att jobba tätt ihop med sina forna kolleger, och konfrontera anledningen till varför hon blev uppsagd. Det blir en maktkamp där bägge sidor vill vinna: frågan är vem som vill det mest.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

335

Språk