Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bokskåpets hemlighet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sommaren 1943 bestämmer sig Annas föräldrar för att stanna på det gamla familjegodset i Skåne efter semestern. Hennes far säljer järnmalm till Tyskland och vill inte återvända till huvudstaden då han är övertygad om att ryssarna kommer inta Stockholm.

Livet på landet är ensamt, men en dag stöter Anna ihop med den unge lantarbetaren Luca. Anna och Luca förenas genom sin kärlek till litteraturen och en mycket speciell vänskap växer fram. Men snart upptäcker Anna att Luca är involverad i motståndsrörelsen och när han ber henne om hjälp med att smuggla judiska flyktingar från det ockuperade Danmark rubbas hela hennes tillvaro.

Många år senare återvänder Annas dotterdotter Rebecka till Skåne. Hon har flytt sin trasiga familjesituation, men vänder hem när hon får höra att mormor blivit inlagd på sjukhus. Rebecka flyttar in i mormors nedgångna stuga och inser snabbt att den behöver rustas upp. Den motsträvige lantbrukaren Arvid erbjuder sig att hjälpa till, men när Rebecka en kväll råkar kyssa honom vänds allt upp och ner.

I ett gammalt bokskåp upptäcker Rebecka dessutom en samling dagböcker och brev från andra världskriget. Vad är det för hemlighet som Anna har dolt under alla dessa år och kan avslöjandet hjälpa familjen att hitta tillbaka till varandra?

Frida Skybäck bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hennes första bok hos LB, Bokhandeln på Riverside Drive, hyllades av både läsare och kritiker och har sålt i över 120.000 exemplar. Bokskåpets hemlighet är hennes efterlängtade åttonde bok.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

269

Språk

Lisätietoja

Originalupplaga 2020.