Mumin blir förälskad

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det regnar. Och regnar. Och regnar. Mumintrollen kan inte lämna huset på en hel månad.

Och vad gör Mumintrollet? Istället för att ägna lite tid åt sin käraste Snorkfröken gräver han ner sig i romantiska kärleksromaner. För hjältinnan i en bok är som bekant alltid vackrare än den man har hemma.

När regnet slutar är Mumindalen översvämmad och Muminfamiljen tar hand om syndaflodens offer. En av dem är primadonnan i en kringresande cirkus. Och vad gör Mumintrollet? Insöad som han är på romantiska kärleksromaner faller han pladask för den bortskämda, flörtiga och självupptagna skönheten.

Snorkfrökens hjärta skulle brista av försmådd kärlek om hon inte blev så rasande arg. Mumintrollets lycka slås i spillror när cirkusens akrobat Emeraldo dyker upp. Vilken förfärlig soppa. Tur att Mymlan och Lilla My lägger näsorna i blöt...

Tove Janssons älskade, klassiska Muminserier ges ut för första gången i färg på svenska, en berättelse i taget. En fröjd för alla barn upp till 99 år. Och yngre.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

29

Förlag

Språk

Lisätietoja

Publicerad första gången 1956 i The Evening News, London.