Fakta, åsikter och robotar

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 6-9 år.

En del saker är fakta, som hur många robotar det finns i den här boken. Andra saker är åsikter, som vilken robot som är roligast eller dansar bäst.

För att kunna avgöra om något är fakta eller åsikt måste vi ibland vänta på att få mer information. Genom att starta om robotarna lär de sig att respektera åsikter och att kompromissa.

Alla måste läsa den här boken (åsikt)! Den är lättläst och passar för barn som precis har börjat skolan (fakta). Vuxna som inte förstår skillnaden mellan fakta och åsikt borde läsa den här boken (åsikt).

Michael Rex tar hjälp av ett gäng livliga robotar för att lära unga läsare skillnaden mellan fakta och åsikt. Ett aktuellt ämne som inte så ofta tas upp i böcker för barn, trots att de växer upp i en tid där en åsikt ofta tas som fakta och fakta tas för en åsikt.

Fakta kan vara sann eller falsk och för att veta skillnaden behövs bevis. En åsikt är något vi känner och tror, men inte kan bevisa. Ibland förs åsikter fram som om de vore fakta, vilket gör det krångligt. Men, skillnaden är just att fakta går att bevisa och då heller inte kan diskuteras som om det vore en åsikt.

Svårt? Ta hjälp av robotarna i den här annorlunda boken!
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

34

Språk

Översättare