Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den stulna Medusan

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Elisabeth Sandelin skrev denna bok redan 2015 och den utgavs av Lecti Book Studio 2015 (ISBN 978-619-192-055-6). Boken distribuerades aldrig. Nu gör vi ett nytt försök med en omarbetad upplaga och finsk översättning.

”Tiden fyllde timglasen med skimrande sand, men på en natt förändrades allt” är inledningen till Den stulna Medusan. Onda krafter verkar på ön Sicilien och upptakten till berättelsen är hur en marmorbild av en medusa försvunnit och hur fiskarpojken Nino i sin jakt efter medusan faller över relingen i havets djup.

Han förs upp till ytan av en pojke med skimrande fiskstjärt. Tritonen som spelar en underbar musik räddar också en flyktingflicka Amina som föräldrarna försökt få i trygghet på en julle där repet brister när de ska ta sig över Medelhavet i en överfylld flyktingbåt. Flickan spelar på det enda hon har fått med sig en flöjt.

Det är ett sagans skimmer i berättelsen blandad med flyktingpolitik och de hänsynslösa människosmugglare flyktingarna utsätts för. På samma gång en spännande äventyrshistoria och tankeväckande skildring om dagens situation i Medelhavet. Läsaren förs in i en sagans värld där allting kan hända samtidigt som man känner dofterna och färgerna en bok för alla målgrupper som kan läsas som en godnattsaga eller vagga en vuxen till drömmarnas värld.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

124

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

60

Språk