Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bikupan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En drabbande roman om en kärleksaffär och två äktenskap.

Ana och Connor är båda gifta men har träffats i smyg under flera år. De har byggt upp en egen bubbla av kärleksförklaringar och internskämt.

En dag får Ana, som jobbar som advokat, ett samtal från en kvinna vars man just har dött. Hon behöver hjälp med att reda ut hans testamente. Under samtalet förstår Ana att det är Connor som är död, och att hon pratar med hans fru.

Hur sörjer man någon som ingen vet att man har haft? Ana är helt ensam i sin sorg och söker sig till Connors bästa vän Mark, den enda som kände till affären. Han backar undan och hon ser inget annat val än att närma sig den enda andra i världen som delar hennes förlust - Connors änka Rebecca.

Bikupan är en versroman om kärlek, sorg och besatthet. Det är en annorlunda läsupplevelse, skriven med få och utvalda ord, som går rakt in i hjärtat. En intim och unik berättelse om kärlek och besatthet, om hemligheter och sorg.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

271

Förlag

Språk

Översättare