Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Branden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

5-7 år.
Lästräning med Saga Louisa Larsson på Solrosvägen!

I den nya bokserien "Läs tillsammans" hittar du en kombination av det bästa ur två världar. Här kan vuxen och barn turas om att läsa. Den vuxna läser huvuddelen av texten i gemener och barnet får läsa enstaka och lättlästa meningar i VERSALER. På så sätt blir innehållet spännande och roligt för nybörjarläsaren, men texten att läsa förblir enkel och anpassad till barnets läsförmåga.

Sagasagor är högläsningsböcker som skildrar små och stora ögonblick i Sagas vardag. Emma Göthners härligt generösa illustrationer i färg hjälper till att beskriva, berätta och stödja texten på ett igenkännande sätt.

Den här berättelsen handlar om en dag på stranden då Samirs och Sagas glassköp förvandlas till en dramatisk och mycket mer händelserik dag än de kunnat föreställa sig. Allt i sällskap av en kioskägare, två brandmän och två gosiga gosedjur.

Fem-, sex- och sjuåringar som ska börja läsa själva vill också ha roliga och häftiga berättelser med mycket innehåll. Det här är en serie som på ett nytt och lite spännande sätt fyller ut klyftan mellan högläsningsböcker och läsa-själv-böcker.

I boken finns även ett uppslag med alfabetet samt två uppslag om brandbekämpning.

I Läs tillsammans-böckerna hittar du alltså en perfekt kombination av högläsning och läsa-själv-text för nybörjarläsaren. Tillsammansläsning = Turas om att läsa versaler och gemener.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

41

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Josefine Sundström ; illustrationer: Emma Göthner.